Statiuni de la munte

October 8, 2012

Muntii Parang

Filed under: prezentare — by trylulilu @ 7:19 am

Muntii Parang sunt situati in partea de sud-vest a Carpatilor Meridionali, fiind cuprinsi intre raurile Jiu si Olt. Varful Parangul Mare ocupa locul patru in Romania cu o altitudine de 2519 m. Situati la sud şi la est de oraşul Petroşani, Munţii Parâng alcatuiesc bariera de est a Vaii Jiului. Este localizata la aproximativ 5 km de Municipiul Petrosani, seresdinta judetului Hunedoara in zona centrala a muntilor Parang.  Statiunea se afla la o altitudine de 1.800 m si numara printre cele mai vizitate, in randul iubitorilor de sporturi de iarna.

Partiile de aici sunt amplasate pe versanti nordi pentru a pastra zapada mai bine. Statiunea a fost atestata in 2009 ca zona turistica de interes national. Proiectele de modernizare a zonei skiabile din zona Parang au facut ca acesta sa inregistreze un numar cat mai mare de turisti. Statiunea dispune de zece partii de ski dotate cu teleski si siteme de iluminare. Perimetru schiabil din parang se intinde pe o distanta de 8 km. Anul acesta in Parang sunt asteptati mii de turisti, capacitatea de cazare fiind de 1500 de locuri de cazare. Numeroase posibilitati de cazare va stau la dispozitie de la cabane la hoteluri de lux. Maritatea dispun de oferte de cazare cu tarife rezonabile, cel mai cautat loc de cazare sunt cabane cu semineu.

La Parang sunt asteptati si in sezonul cald, acestia preferand excursiile montane cu bicileta au alpinismul Varful Parangul Mare fiind principaul obiectiv pentru majoritatea alpinistilor. Principalele obiective turistice care nu trebuiesc rate sunt lacurile glaciare, Pestera Bolii una din cele mai mari pesteri din Transilvania, Transalipina soseaua ce strabat Carpatii Meridionali.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: