Statiuni de la munte

October 3, 2012

Sinaia

Filed under: prezentare — by trylulilu @ 6:41 am

Statiunea Sinaia este o statiune ideala pentru sejurul dumneavoastra unde va puteti relaxa sau practica sporturi in timpul vacantei dumneavoastra. Sinaia este un oras situat la 50 de km de Brasov intr-o zona montana plina de peisaje incredibile. Orasul este la o altitudine de circa 1055 de m si este un sit plin de cultura si istorie. Economia orasului este sustinuta si de turism aici puteti gasi tot felul de modalitati de cazare pentru vacanta dumneavoastra. Ofertele de cazare in Sinaia sunt clasate pe mai multe clase, ele depinde de bugetul turistului. Oferta pleaca de la un simplu pret de cazare si poate ajunge la un sejur all inclusive cu toate facilitatile si serviciile de care dispune locul de cazare.

Istoria orasului este una bogata in cultura si arhitectura unica in lume. Zona orasului nu a fost locuita pana in secolul al XVII-lea cand aici s-au stabilit calugarii care au construit magnifica manastire Sinaia. Aceasta a fost fondata in 1690 de catre Mihail Cantacuzino si un grup de scutelnici care se ocupau cu apararea manastirii. In 1866 a fost vizitata de catre Carol I care a hotarat ca zona trebuie reabilitata si asa au luat nastere mai multe schimbari in statiune. Sase ani mai tarziu Sinaia devine comuna urbana si se adauga administratiei ei catunele Furnica, Izvor si Poiana Tapului. Mai tarziu in 1884 se desprind de Sinaia catunele Azuga, Poiana Tapului, Predeal si Busteni, astfel se formeaza comuna Predeal. Dupa putin timp se construieste Castelul Peles la ordinul regelui si astfel devine resedinta de vara a familiei regale. Astfel in secolul al XIX-lea comuna detine o populatie de 2210 locuitorisi o gara care lega Brasovul de Ploiesti. Orasul este puternic industrializat construindu-se mai multe fabrici cu angajati de etnii diferite.

Statiunea detine foarte multe partii de schi de dificultatile diferite, chiar si locurile de cazare sunt situate la altitudinicat mai ridicate. Mai este cunoscuta pentru apele sale bogate in minerale si sulf care aduce beneficii sanatatii dumneavoastra. Sunt multe pensiuni sau vile ieftine construite in zone de vis, peisaje incredibile care va aduc linistea si odihna dorita. Sunt multe lucruri care le puteti face in aceasta statiune de la relaxare, tratamente balneare sau sporturi de iarna. Este o statiune foarte apreciata si indicata de majoritatea turistilor. 

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: