Statiuni de la munte

September 28, 2012

Statiunea Arieseni

Filed under: prezentare — by trylulilu @ 7:07 am

Arieseni este un statiune montana din judetul Alba in muntii Bihor la o altitudine de 1000 metri. Statiunea dispune de cateva obiective turistice care sporeste interesul multor turisti. Statiunea dispune de patru partii pentru practicarea sporturilor de iarna, cea mai asaltata de turisti in sezonul rece este partia Varlop. Pentru pasionati de excursii statiunea este un bun puct de plecare in muntii Apuseni.

Partia de Ski Vartop  este fuctionabila din noiembrie pana in aprilie. Partia este favorabila tuturor practicantilor de ski sau snowboarding. Lungimea partiei este de 1 km si din 2003 dispune de nocturna, teleski si utilaj de intretinere a zapezii. Partia Varlop 2 este mai mica si este preferata mai mult de practicantii incepatori care au la dispozitie si un instructor de ski.

Pensiunile si hotelurile sunt foarte aglomerate in perioada iernii pentru ca aceste vin cu oferte de cazare la preturi accesibile si majoritatea pentru cinci nopti de cazare ofera doua gratis. Pretul pentru pentru o noapte in sezon incepe de la 40 lei. Cea mai importanta destinatie turistica din zona este Pestera Vartop descoperita in 1974 si declarata un monument important al naturii. Din 2010, pestera este dedicata turistilor. Alte obiective turistice precum Pestera Ghetarull de la Scarisoara, Casa memoriala Avram Iancu sau Valea Ordancusa sunt deasemenea atractii turistice foarte vizitate.

Locuitorii judetului Alba prefera statiunea prentru a se relaxa la sfarsitul saptamanii Arieseni fiind cel mai potrivit loc pentru a admira privelistea muntilor Apuseni.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: