Statiuni de la munte

September 27, 2012

Vatra Dornei

Filed under: prezentare — by trylulilu @ 6:55 am

Vatra Dornei se gaseste la o altitudine de peste 800 de metri, la confluenta Dornei cu Bistra Aurie, in Depresiunea Dornelor. Cazarea in Vatra Dornei este diversificata datorita numarului foarte mare de pensiuni, vile, hoteluri care se gasesc in aceasta zona de munte.

In “ Perla Bucuvinei” asa cum se mai numeste se gasesc o multime de izvoare care ajuta la purificarea organismului, la tratarea unor boli. Aceste izvoare sunt: fie cu apa minerala carbogazoasa, fie izvoare termale, calcice, magnezice, bicarbonate si sulfuroase. Pe langa aceste izvoare se mai gaseste si namolul de turba care aplicat pe piele ajuta la tratarea unor boli, dar si mofete naturale de saruri pure si concentrare cu CO2.

Peisajele din aceasta zona de agrement sun rare in Romania, ele oferind formatiuni muntoase de o splendoare minunata: Dealul Negreu, Runcul Mare, Varful Ousorul, Muntele Barnerul, dar si  alte peisaje din aproprierea statiunii: Suhard, Rodnei si Masivul Calimani. Cei ce adora ambarcatiunile, pot incerca o plimbare cu barca pe raul Bistrita.

Pentru cei ce adora sporturile de iarna, in Vatra Dornei se gasesc partii de schi fie pentru cei experimentati, fie pentru cei incepatori. Pentru a practica schiatul, in Vatra Dornei se gaseste telescaun care urca pana in varful Dealului Negru.

Majoritatea turistilor care vin aici in statiune, vin fie pentru apale minerale, fie pentru a practica sporturile de iarna, fie pentru a se trata de anumite boli. Turistii care adora drumetiile pe munte, pot sa colinde imprejurimile din jurul statiunii, sau chiar in centrul ei unde se gaseste un parc natural.

Ofertele de cazare in zona se gasesc pentru fiecare buzunar. Cazarea se face in casele locuitorilor unde preturile sunt mici, sau fie in hotelurile de lux unde se gasesc centre de tratarea a bolilor, spa, sauna, etc. Cei ce sunt in dubii pentru a vizita aceasta statiune, este indicat ca macar odata sa viziteze Vatra Dornei pentru ca sa experimenteze ce ofera aceasta minunata zona.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: